Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Zöldül Magyarország – újabb naperőművel lettünk gazdagabbak

2016. július. 14.

Az új erőmű mintegy kétszáz családi házat lesz képes ellátni tiszta energiával.

A szerdán átadott létesítményt a Solarpark-Bábony Kft. 200 millió forintos beruházásból építette fel, saját forrásból és banki hitelből, uniós támogatást egyáltalán nem vettek igénybe. A sajóbábonyival együtt jelenleg összesen három naperőmű működik Magyarországon, az elsőt tavaly helyezték üzembe a Mátrában, a másodikat pedig idén év elején, Pécsett. Két évvel ezelőtt egyébként összesen 1016,5 megawatt tiszta villamos energiát termeltek hazánkban, ennek mértéke tavaly több mint fél százalékkal nőtt.

Paks nem elég

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára az avatáson emlékeztetett arra, hogy a 2030-ig szóló nemzeti energiastratégia nem az atomenergia kizárólagosságát fogalmazza meg, mivel a ?nukleáris energia mellett szükség van más energiatermelési estközökre is?, ilyen a megújuló energia is, így ?nagy szerepe és jelentősége van a széndioxid kibocsátás nélküli, egyéb technológiáknak?, fogalmazott az államtitkár.

Brüsszelnek egy szava sem lehet

A megújuló energiára alapuló termelés egyébként egybevág az uniós célkitűzéssel, Magyarország vállalta, hogy 2020-ig közel 15 százalékra emeli a megújuló energiaforrások energiafogyasztáson belüli részarányát, majd ezt szeretnék tovább javítani az azt követő tíz évben. Ehhez azonban a rendszer zavartalan, biztonságos és hatékony működésére van szükség.

Forrás: MTI

Vissza a hírekhez