Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Új találmány a feltekerhető napelemes töltő

2016. április. 21.

Érdekes újdonság az ultra vékony napelemes töltő, a heli-on kapszula, mellyel 2-3 óra alatt feltölthető egy okostelefon, kamera vagy fényképezőgép.

Napelemes mobiltöltő fejlesztésével már több éve foglalkoznak a cégek, néhány darab már piacon is van, a legérdekesebb újdonság azonban egy dán startup cég ötlete, a feltekerhető ultra vékony töltő, mely elfér egy zsebben.

Töltődj a szabadban

Az ultra könnyű tekercs bárhol szétnyitható, ahol van egy kis napsütés, és máris tölthető vele az okostelefon. A napelemes töltő USB-n keresztül csatlakoztatható a mobiltelefonhoz.

11

A ?heli-on? kapszula

Az újdonság ?heli-on? kapszula nevet kapta, utalva a formatervezésre. A kapszula belsejében található a kihúzható napelemes lemez, és egy akkumulátor, mely tárolja az energiát. A töltő maga pár óra alatt feltölthető a szabadban, és a csatlakozón keresztül a mobil is. Átlagosan 2-3 óra alatt teljesen feltölt egy az okostelefont. A töltő aktuális feltöltöttségét egy LED-es kijelző mutatja.

22

A  ?heli-on? kapszula a tervek szerint 2016 júliusában lesz elérhető, a tervező csapat jelenleg támogatókat keres a gyártás finanszírozásához.

33

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez