Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Új benzinkutat nyitott az Auchan elektromos töltőállomással

2014. december. 22.

Megnyílt a tizenhatodik Auchan benzinkút Magyarországon csütörtökön, a budaörsi létesítmény mellett elektromostöltőállomás is üzemel, ahol az elektromos autókat díjmentesen tölthetik fel a vásárlók ? közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság 19 áruháza közül már 16 mellett található töltőállomás. Az idei ötmilliárd forint értékű beruházás feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból öt benzinkutat adott át a vállalat. A tervek szerint hamarosan minden Auchan áruháznál lesz kút.

A vállalat célja a beruházással az, hogy a vásárlók környezettudatos módon is meg tudják közelíteni az áruházat ? idézi a közlemény Varga Lászlót, a budaörsi Auchan áruház igazgatóját.

Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a tájékoztatás szerint hangsúlyozta, hogy a fejlesztés mutatja az Auchan magyarországi elkötelezettségét. A fenntartható fejlődés a vállalat döntéseinek meghatározó szempontja, a hazai kereskedelmi láncok közül az Auchan elsőként adott át környezettudatos,elektromos töltőállomást ? hívta fel a figyelmet.

A közlemény idéz Jászay Tamást, az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatóját is, aki szerint 2050-re a személygépkocsik 60-70 százaléka várhatóanelektromos lesz, ezért is fontos, hogy lehetőség nyílik az autók töltésére.

Az Auchan az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon; 19 áruházat és 16 töltőállomást üzemeltet, és csaknem 7000 munkavállalót ? köztük több mint 360 megváltozott munkaképességű munkatársat ? foglalkoztat.

Korábbi tájékoztatásuk szerint tavaly 8 százalék növekedéssel bruttó 324 milliárd forint árbevételt ért el az Auchan Magyarország Kft., az idén 3 százalékos növekedéssel kalkulál.

 

Forrás: MTI

Vissza a hírekhez