Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Új No. 1 napelemgyártó: a Trina Solar az előrejelzések szerint

2014. december. 4.

Egyelőre még csak előzetes adatok állnak rendelkezésre, de több forrás szerint is (mint az IHS Research, aki az éves jelentéseket szokta készíteni, és a PV-Tech szerkesztői blogja alapján is) új elsőhelyezett lesz idén a legnagyobb napelemgyártók listáján.
Ezen kívül is volt néhány elmozdulás a top 10-ben, de az évekkel ezelőtt látott nagy mozgások már elmaradhatnak, nem tűntek fel új szereplők. Ennek oka a közelmúltban indult piaci konszolidáció, ami során a gyengébb hátterű cégek mellett az olcsó gyártók tömkelege hullott ki a piacról, sokszor garanciális problémákat maguk mögött hagyva. A konszolidáció várhatóan még néhány évig elhúzódik, ami az évek óta vezető, elsősorban a top10-es gyártók javára fog válni, így nagyobb változásokat a jövőben sem várunk ezen a téren.A Suntech összeomlása óta vezető Yingli helyett idén a Trina Solar lesz a legnagyobb az előzetes adatok alapján. A Trina 2009 óta stabilan a top10 tagja lassan, de biztosan araszolva felfelé, idén lesz először első a gyártók között.

A legnagyobb előrelépést a JA Solar tudta felmutatni, így mára kijelenthető, hogy a világ legnagyobb cellagyártója sikeresen alakította át profilját az egyik vezető napelemgyártóvá.

A listán egyelőre két 10. helyett is van, amíg nincsenek végleges, év végi adatok, mert a japán Kyocera és az amerikai SunPower ugyanazt a számot jelezte előre gyártásban az utolsó negyedévre.

 

d4.3

 

Forrás: napelemek.blog.hu

Vissza a hírekhez