Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Tripláznak az ausztrálok napenergiában

2016. szeptember. 28.

Az ausztráliai megújulóenergia ügynökség (ARENA) a napokban hirdette ki az összesen 92 millió dolláros zöldenergia támogatási pályázat 12 nyertesét. Ők együttesen csaknem 1 milliárd dollárnyi beruházást terveznek megvalósítani, aminek eredményeként megháromszorozódhat az ipari méretű naperőművek kapacitása az országban.

A támogatás célja, hogy önfenntartóvá tegyék a nagyméretű, ipari naperőműveket a verseny révén, a költségek csökkentésével. Az elmúlt pályázatok során folyamatosan csökkent a támogatás nagysága, a 2014-es 1,6 dolláros kW-óránkénti mértékről, mára 19 centre. A folyamat eredményeként a legújabb pályázat résztvevői már mindössze 10 százaléknyi támogatásra tartanak igényt, miközben három évvel ez előtt is ez még 50 százalék volt. Ennek az eredményeként várható, hogy a 92 millió dollárnyi támogatás csaknem 1 milliárd dollárnyi befektetést indukál.

Ausztráliában ma 240 megawattnyi ipari méretű naperőmű üzemel, ez várhatóan eléri majd a 720 megawattot a mostani pályázatban vállalt fejlesztések befejeztével, ami 150 ezer háztartást lesz képes tiszta energiával ellátni.

Forrás: energiainfo.hu

 

Vissza a hírekhez