Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

A napelemes sótalanító egy egész várost el tud látni ivóvízzel

2016. augusztus. 29.

A vízen úszó napelemes sótalanító rendszer évente 45 milliárd liter ivóvizet tud előállítani a sós tengerből, akár egy egész várost el tud látni ivóvízzel.

A Föld édesvízkészlete évről évre rohamosan csökken. Az emberiség jelenleg a környezetromboló tevékenység és a klímaváltozás miatt egy globális vízválság küszöbén áll. Erre a problémára az egyik alternatív megoldás lehet a sótalanító rendszerek alkalmazása, melyek a sós tengervízből állítanak elő ivóvizet.

A globális vízválság küszöbén?

A történelmi szárazsággal sújtott Kalifornia állam már évek óta küzd az elsivatagodással és az egyre súlyosabb vízhiánnyal. A ?Pipe? elektromágneses sótalanító rendszert éppen ezért a dél-kaliforniai Santa Monica városába tervezték a vízválság megfékezésére. A napelemes konstrukció akár egy egész várost el tud látni ivóvízzel, hiszen évente 45 milliárd liter víz elállítására képes, írja az inhabitat.

11

Elektromágneses sótalanító

A ?Pipe? vízdesztilláló rendszer a 2016-os Land Art Generator Initiative (LAGI) nemzetközi verseny egyikdöntős tervpályázata, mely napelemekkel működteti az elektromágneses sótalanító rendszert. A cső tetején lévő napelemek biztosítják a szivattyúk áramellátását és az elektromágneses szűrési folyamat működését.

03

A ?Pipe? sótalanító berendezés a terv szerint a dél-kaliforniai Santa Monica városát látná el ivóvízzel. A megtisztított vizet a város meglévő vízcsőhálózatán keresztül juttatnák el a lakossághoz.

01

A LAGI 2016 pályázatra idén olyan javaslatokat vártak a szervezők, melyek a világ megújuló energiaforrásokra való átállást segítik új erőművek tervezésével, illetve a másik legsúlyosabb környezeti problémát, a vízválság megfékezését támogatják. A nemzetközi pályázat győzteseit október 6-án fogják kihirdetni.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez