Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Napelemek már iskolák tetején is

2014. november. 18.

Európai Uniós pályázat segítségével napelemeket telepítettek a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tetejére, a rendszer segítségével jövőre már az intézmény működéséhez szükséges villamosenergia több mint kétharmadát a gimnázium maga állítja elő megújuló energia felhasználásával.

A beruházás keretében 64 db 250 wattos napelem került telepítésre, összesen 16 kW teljesítménnyel, a napelemek által előállított egyenáramot egy háromfázisú, 17 kVA teljesítményű inverter alakítja váltakozó árammá és táplálja az épület belső hálózatára. A napelemek a gimnázium Budapest I. kerület, Krisztina tér 4. alatti épületének udvari tetőfelületén kerültek elhelyezésre, az inverter pedig a padlástérben lett telepítve.

A napelemes rendszer éves termelése 17 ezer kWh körül várható, évente egymillió forintot takarít meg. Emellett évi 16 tonnával csökken hazánk üvegház hatású gázkibocsátása is a projekt révén.

A napelemes rendszer a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében benyújtott pályázat alapján valósult meg, teljes költsége 15 177 770 Ft volt, ennek 85%-a az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam által finanszírozott rész, míg a fennmaradó 15% az EU Önerő Alapból került odaítélésre.

 

Forrás: orientpress.hu

Vissza a hírekhez