Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Megújuló forrásból fedezi energiaszükségletét a Katica Tanya

2017. július. 5.

Totál zöldre váltott a saját napelemparkkal a somogyi vállalkozás, pedig már 9 éve rentábilisan működnek.

Teljes egészében megújuló forrásból biztosítja energiaszükségletét a somogyi Patcán található Katica Tanya Élményközpont egy napelempark kialakítását is magába foglaló, a napokban átadott beruházás eredményeként.

Handó Eszter, a Katica Tanya Élményközpont alapító tulajdonosa elmondta: nem használnak földgázt, a komplexum hő- és elektromos áram-igényét a napelemek által termelt energiából fedezik, ezzel jelentősen csökkentik ökológiai lábnyomukat. Az elmúlt egy évben saját erőből és banki hitelből megvalósított fejlesztésük eredményeként bővítették éttermüket, három új faház építésével immár 200 vendégüknek tudnak egyidejűleg szállást biztosítani, új ugrószőnyegeiknek, pólófestő műhelyüknek és a viaszkéz-készítő foglalkozásnak köszönhetően 70 fölé emelkedett a bel- és kültéri játékaik száma.

A 12 hektáron elterülő, családi vállalkozásként működő élményközpont építése több mint másfél évtizede kezdődött, a tulajdonosok eddig 800 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből. A vállalkozás 2008 óta rentábilis, a nyereséget teljes egészében visszaforgatják. Tavaly 65 ezer látogatójuk volt, s remélik, hogy a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhetően a vendégforgalom eléri az évi 75 ezret.

Forrás: hvg.hu

Vissza a hírekhez