Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Jönnek a ?plusz házak? ? az ökoházak újgenerációja

2015. január. 6.

A ZEB kutatóközpont olyan házakat fejleszt, melyek semmilyen káros anyagot nem bocsátanak ki, megtermelik saját energiaszükségletüket, sőt, még annál is többet!

A norvég ZEB (Zero Emission Buildings) egy ökológiai építészeti kutatóközpont, melynek célja olyan ökoházak tervezése, melyek semmilyen káros hatással nincsenek a környezetre. A folyamatos kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően az első prototípus el is készült.

11

A plusz ház több energiát termel, mint amennyit felhasznál

A ZEB egyik partner cége a Sn?hetta tervezőiroda kísérleti háza a ZEB pilot house semmiféle káros anyagot, és üvegházhatású gázokat sem kibocsát ki, az energiafelhasználása is nulla, és még plusz energiát is termel. A megdöntött tetőn lévő napenergiát hasznosító napelemes paneleket kiegészítik az energiatermelő geotermikus kutak

22

A Lavrik városában megépült kísérleti ház annyi energiát termel, hogy többlet teljesítményének köszönhetően akár egy elektromos autót is folyamatosan fel tud tölteni.. A ház által termelt napenergia többlet akár a kertben lévő medence fűtésére is felhasználható.

33

Zéró széndioxid kibocsátás

Ahhoz, hogy a ház elérje a hivatalos zéro széndioxid kibocsátás besorolást, számos ellenőrzésen kellett átesni és a megfelelő dokumentumok igazolásával bizonyítani a ház működésének környezetbarát integrált technológiáját. A ZEB pilot house egy példaként szolgál az ökológiailag tudatos építkezésre.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez