Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Ingó szénszálak a magasban ? innovatív szélerőmű

2015. november. 12.

A Windstalk project innovatív megoldást javasol a szélenergia hasznosítására a hagyományos szélturbinák helyett.

Az Atelier DNA által kifejlesztett új technológia, olyan problémák leküzdését tűzte ki célul, mint például a szélturbinák alacsony frekvenciájú rezgések kibocsátása. Mindamellett a tervezésnél az is cél volt, hogy a Windstalk farm hasonló mennyiségű áramtermelésre legyen alkalmas, mint a hagyományos szélerőművek. A látványos dizájnnak köszönhetően pedig akár turistalátványosságnak is beillik.

11

Geometrikus elrendezés a napraforgó mintájára

Az ingó szárak geometrikus elrendezése a napraforgó közepét formázza, melyet a hatalmas méretek miatt csak légi felvételről lehet jól látni.

Az innovatív szélerőmű farm 1200 geometrikus elrendezésű, szénszálas pólusból áll, melyek 55 méter magasak, és egy-egy különálló, kör alakú talapzathoz vannak rögzítve. Az energiatermelő szálak teteje tele van piezoelektromos kerámia lemezekkel, melyeket elektródák kötik össze egymással egészen a pólusok aljáig. Szélturbinák helyett tehát a piezoelektromos kerámialemezek termelik a kinetikus energiát az elektródákon keresztül, amikor a szél meglengeti a pólusokat.

22

Éjszaka csillagos égbolttá változik

A pólusok tetején LED-es lámpák jelzik, hogy épp milyen erősségű az energiatermelés. Ha a szél eláll, elsötétül a LED. Mindegyik ingó pólusban generátor működik, mely maximalizálja az energiatermelést. Az előzetes kalkulációk szerint a Windstalk farm éves kapacitása 20,000 MWh.

33

A Windstalk szélerőmű farmot eredetileg Masdar városába tervezték, azonban egyelőre csak koncepció. Az ötlet még megvalósításra vár.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez