Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Hollandiában már napelemes gyorstöltők vannak ? közeledik az e-autó forradalom

2016. augusztus. 18.

 

Hollandiában már 51 napelemes gyorstöltőt telepítettek az autópályák mentén, ahol 20 perc alatt teljesen fel lehet tölteni bármilyen elektromos autót.

Az elektromos autókra való átállás világszinten egyre gyorsabb tempóban zajlik. A legnagyobb autómárkák mindegyike kifejlesztette már a saját elektromos autó típusát. Sőt, Angliában már olyan utakat fejlesztenek, melyek menet közben töltik az elektromos autókat teljesen ingyen, Amerikában pedig a híres 66-os út egy szakasza hamarosan napelemes autóút lesz.

Tankolj 100 %-ban megújuló energiát

Ha pedig megjelennek az utakon az e-autók, akkor azokat el is kell látni ?üzemanyaggal?. Új, környezetbarát e-töltőállomás rendszerek kiépítésére van szükség. Ebben a tekintetben a japánok járnak az élen, hiszenJapánban már több az elektromos töltőállomás, mint a benzinkút. A hollandok napelemes Fastned gyorstöltő rendszere szintén zseniális újítás, mely 100 %-ban megújuló forrásból (napenergia és szélenergia) biztosítja az áramot az e-autók számára.

01

Zéró szén-dioxid kibocsátás

A Fastned napelemes gyorstöltőállomásokat a hollandok már el is kezdtek telepíteni országszerte az autópályák mentén. Jelenleg 51 gyorstöltő üzemel, és további 200 helyen tervezik a bővítést. A Fastned töltőállomásokon az elektromos áram 100 %-ban megújuló forrásból származik, melyet a tetőre szerelt nap panelek és a holland szélenergia biztosít. Ezáltal sikerül megvalósítani a zéró szén-dioxid kibocsátást.

A napelemekkel borított kupola és a szélenergia folyamatosan biztosítja a töltőállomásokon az áramot, a kapacitás azonban nem végtelen. Egyszerre maximum 3 autó tud tölteni a töltőállomáson.

A Fastned EV-töltők havidíjas csomagokkal működnek, melynek előzetes befizetését követően bármelyik töltőállomás egy jelképes összegért használható, az első hónap pedig mindenki számára teljesen ingyenes. A használata egy mobilos applikáción keresztül történik, előzetes regisztrációval. A Fastned gyorstöltőállomás hálózat egyelőre csak Hollandiában üzemel, de tervezik a jövőben, hogy Európa más országaiban is telepítik a környezetbarát napelemes gyorstöltőket.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez