Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

A földgyógyító diódákkal ellátott installáció mozgás hatására áramot termel

2014. november. 24.

Új fejlesztés a földgyógyító diódákkal ellátott piezoelektrikus rudak és a megújuló energiát termelő kinetikus-solar szalagok technológiája.

A 15-25 méter magas mozgásérzékelő rudak és a tetejükre rögzített speciális szalagok évente 4 ezer MWh áramot termelnek. Egy ilyen telepítés 1300 otthont látna el energiával.

A földgyógyító és áramtermelő installáció

A Beyond the wave installáció egy dél-koreai csapat új fejlesztése. A hajlékony piezoelektrikus rudak ide-oda hajlongnak a szélben, a mozgás hatására pedig elindul bennük az elektromos áram termelés. A rudak tetején hullámzó színes szalagok pedig szintén áramot termelnek a vékony napelemes paneleknek és a mozgásérzékelő diódáknak köszönhetően.

Energiatakarékos közvilágítás

A földgyógyító és áramtermelő installáció éjszaka a fénykibocsátó diódáknak köszönhetően színesen világít, mely közterek energiatakarékos kivilágítására is alkalmas.

A környezeti és közösségi ?gyógyító? project egyszerre hivatott arra, hogy speciális technológiával megtisztítsa a földet a szennyeződéstől, miközben ellátja megújuló energiával a környékbeli épületeket, otthonokat és intézményeket, továbbá egy fizikai és mentális stressz levezető szabadtéri teret is teremt az itt élő emberek számára.

A mozgásérzékelő rudak alsó, földalatti részében beépített diódák pedig folyamatosan végzik a talajban összegyűlt kémiai szennyeződések (például nehézfémek) eltávolítását, kivezetését. Az ötlet az elektrodinamikus talajgyógyító technológián alapszik.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez