Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Energiatermelő zászlópark

2014. december. 8.

Az ?Oscillating Platform? project egy kanadai fejlesztés, mely a hidraulikus, kinetikus és szélenergia felhasználásával termel elektromos áramot.

A tengerparti kikötőkre telepíthető megújuló energiát termelő zászlórudak alsó része a vízzel elárasztott terület felszínén lebeg, melyek fordított vitorla formájú szélfogói befogják és felgyorsítják a szelet, majd megrezegtetik a speciális technológiával készült zászlórudakat. A zászlórudak belsejében elhelyezett apró szélturbinákat pedig azonnal működésbe hozza a túlnyomás hatására felgyorsult légáramlat, és beindul az energiatermelés.

1500 otthont látna el elektromos árammal

Az ?Oscillating Platform? zászlórudak természetesen nem egyszerű tartóoszlopok, hanem rezgésérzékelő energiatermelők is egyben, melyek alsó része a hidraulikus energiát alakítja át elektromos árammá, a víz és a szél hatására keletkező hullámzás által. A megújuló energiát termelő berendezés az év minden napján folyamatosan termeli az elektromos áramot, mely éves kapacitása 34,000 MWh.

A kanadai Felix Cheong csapat által tervezett energiatermelő berendezés a 2014-es koppenhágai Land Art Generator Initiative pályázatra készült, és a többi 300 tervhez hasonlóan készen áll arra, hogy megépítsék és üzembe helyezzék.

A 22,600 négyzetméternyi területet elfoglaló, négy egységből álló rendszer, különböző magasságú telepítésekből áll. Az A szektorban 60 méteres, a B szektorban 30 méteres, a C szektorban 15 méteres, a D szektorban pedig 1,2 méteres zászlók termelik az áramot. A megtermelt elektromos áram a lakossági hálózatra kapcsolható, mely évente átlagosan 1500 otthont látna el árammal.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez