Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Energiatermelő sétányok egy biomassza mezőn

2015. január. 12.

Német fejlesztők olyan piezoelektromos sétányt terveztek egy biomassza telepre, mely energiát termel, miközben sétálnak rajta az emberek.

A Golden Roots mező elsősorban biomassza technológiával állít elő energiát. A piezoelektromos sétányok pedig mozgás által termelnek plusz energiát.

A 34 ezer négyzetéter összterületű Golden Roots éves kapacitása 52 MWh, mely elsősorban a szalma (rozs) energiahordozó tulajdonságát aknázza ki, ami egy megújuló energiaforrás. Az aranyló rozs mező biogázt termelő növényekkel kiegészülve egy hatalmas biomassza energiatelep.

11 

A biomassza jelentősége

A biomasszák jelentősége, hogy fosszilis energiahordozók válthatók ki velük, így megvalósítható a fenntartható energiafelhasználás. Mivel ezek a biomasszák a megfelelő kezelés esetén megújuló energiaforrások, vagyis rövid életciklusban általában 1 éven belül újból megtermelődnek, használatuk esetén bányászott energiahordozók takaríthatók meg (kőszén, földgáz, kőolaj. A biomasszából nem csupán energia, de cseppfolyósítva üzemanyag is nyerhető.

22

Energiatermelő kerámialapok

A Golden Root területén 18 méter magas préselt szalmából épült megfigyelő tornyok is épülnének, melyek belsejében piezoelektromos kerámialapokból készült lépcsők vezetnének fel a legfelső szintre. A kerámialapok energiát termelnek, ha valaki rájuk lép. A sétányokon és a lépcsőn le föl sétáló emberek energiáját is elektromos árammá alakítja a rendszer egy kis belső generátor segítségével.

34

A Golden Roots koncepció a 2014-es Land Art Generator Initaitive (LAGI) pályázat egyik projektje, mely készen áll arra, hogy megépítsék és üzembe helyezzék.

 

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez