Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Energia független úszó ökovárosok

2015. december. 5.

A tengerek és óceánok újrahasznosított műanyag hulladékából épülnek futurisztikus, önfenntartó ökovárosok Rio de Janeiro partjainál.  

A belga ökoépítész Vincent Callebaut által megálmodott ?Aequorea? ökovárosok a tervek szerint Rio de Janeiro partjainál épülnek majd fel. A project célja, hogy fenntartható megoldást találjon a klímaváltozásra és előmozdítsa a tengeri élővilág védelmét.

Ökovárosok az óceánok műanyag hulladékából

A project egyik legfontosabb célja, hogy újrahasznosítsa az óceánok műanyag hulladékait, és az úszó szemétből újfajta építőipari anyagot hozzon létre. Az ?Aequorea? ökovárosok tengeri hulladékból készült építőanyagát 3D-s technológiával nyomtatják majd, mely jelenleg még kutatás és fejlesztés alatt áll.

11

Fenntartható életmód ? önmagát építő rendszer

Az önfenntartó és energia független ?Aequorea? egy új vízi civilizáció alapköve lehet. A komplexum újrahasznosítja a tengeri hulladékot és küzd a tengerek elsavasodása ellen. A környezetbarát szerkezet önmagát építi természetes meszesedés révén, hasonlóan a tengeri kagylókhoz. A külső héj egy szerves szerkezet, mely a vízben lévő kalcium-karbonátból építi magát.

55

A vízre bocsájtott ?Aequorea? városok a tengeralattjárókhoz és a hajókhoz hasonlóan tudnak közlekedni a víz felszínén. Minden egyes ökováros 20 ezer lakost tud befogadni és ellátni.

22

Biogazdálkodás függőleges farmokon

A központi lebegő kupola kis hajókkal érhető el, ahol moduláris lakások, közösségi munkahelyek, kutatólaborok, újrahasznosító üzemek, oktatási központok, sportlétesítmények találhatók. A belső héjon rétegenként növénytisztító lagúnáknak, vízi-gazdaságoknak és függőleges farmoknak ad otthont.

33

A víz alatt fehérjében és vitaminokban gazdag akvatikus farmokon algákat, a felszínen konyhakertekben és gyümölcsösökben termelik az élelmiszert. Az ivóvizet és az akvakultúrák öntözővizét egy ozmotikus nyomással működő OTEC erőmű állítja a tengeri sós vízből.

44

Energiaellátás mikroalgákkal

Nincs többé szükség környezetszennyező szénre, olajra, gázra, vagy nukleáris energiára. Az energia könnyen előállítható biolumineszcenciával a fényt kibocsátó szimbiotikus organizmusok oxidációja révén. A vízi ökovárosban a világítást, fűtést és klímaberendezéseket is megújuló energia működteti.

077

Az önfenntartó ökovárosokban a hulladékot is környezetbarát technológiával, biológiai lebontó konténerekben és újrahasznosító üzemekben kezelik. A ?Aequorea? ökovárosok működése 100 százalékosan környezetbarát, azaz semmilyen káros anyag nem kerül se a tengervízbe, se a levegőbe.

0010

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez