Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Az Alteo megszerezte a Sinergy energiaszolgáltatót

2014. december. 3.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. megállapodást írt alá az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport tulajdonában lévő Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. megvásárlásáról – jelentette be szerdán az ALTEO igazgatósága a BÉT honlapján.

A tőzsde “T” (technikai) kategóriájában jegyzett Alteo várakozásai szerint a Sinergy Csoport által működtetett erőművi eszközpark és a rendelkezésre álló szakmai know-how a sikeres zárást követően lehetővé teszi, hogy a társaság teljesebben ki tudja használni főbb üzletágainak ? a megújuló, az azt kiegészítő hagyományos energiatermelés, valamint az energiakereskedelem, és a komplex energetikai szolgáltatási tevékenységben lévő ? együttműködését.
A Sinergy üzletrészének tulajdonjoga a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyása, továbbá egyéb ? a szerződésben meghatározott ? feltétel teljesülése esetén száll át az Alteo-ra, várhatóan 2015 első negyedévének végén.
A Sinergy csoport egyebek mellett megújuló energiaforrások hasznosításával és hagyományos alapú energiatermelő rendszerek működtetésével foglalkozik.
A megvásárolt vállalat nettó árbevétele 4,21 milliárd forint volt tavaly, adózott vesztsége 42,15 millió forint lett.
Az Alteo 2013-ban 6,17 milliárd forintos árbevétel mellett 57,5 millió forint nettó eredményt ért el.

bbri \ gry

MTI

Vissza a hírekhez