Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Áramtermelő lótuszlevél

2015. március. 30.

Hatalmas lótuszlevél formájú áramtöltő állomásokat terveztek az olaszok, mely elektromos autók feltöltésére szolgál, akár otthoni használatra is.

A napelemmel működő ?Lotus? elnevezésű töltőállomásokat olyan zöld városokba, parkolókba tervezte az olasz luminexence cég, ahol a környezetbarát közlekedés már nagyobb mértékben elterjedt, és az utakon elsősorban elektromos autók közlekednek.

11

Áramtermelő lótuszlevelek

A napelemes design természetesen megújuló energiát, napenergiát használ az áramtermelésre, a konstrukció tetején lévő fotovoltaikus panelek által. A két és fél méter magas konstrukció a hatalmas levéllel látványos, vidám, ugyanakkor környezetbarát formatervezésű, mely az olasz Giancarlo Zema designer nevét dicséri.

A konstrukció kis menedékként is védelmet biztosít például esőben, illetve éjszaka is használható, hiszen LED égők biztosítják a kivilágítást. Egy kisebb méretű napelemes levél 500 kW kapacitású, a nagyobbak pedig akár 2,8 kW energiatermelésre is alkalmasak, melyek azonban többféle elrendezésben, akár csoportosan is megépíthetők.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez