Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Napelemes vissza nem térítendő támogatás cégeknek

2021. március. 2.

Az ismert napelemes pályázati lehetőség újra megnyílt a KKV-k előtt, a népszerű GINOP 4.1.4. – .19. Korábban igen nagy volt a túljelentkezés, ezért ne késlekedjen!

Az elmúlt években egyre több vállalkozás szeretné, ha telephelyeik működéséről megújuló energia gondoskodna. E téren a napelemekkel kapcsolatban óriási az érdeklődés, hiszen a napelemes rendszerekkel jelentős összegeket tud megspórolni a cég a rezsiköltségeken. Ahhoz, hogy egy vállalkozás áttérjen napelemes rendszerre, mindenképp szükség van nagy mennyiségű anyagi tőkére, amit nem minden cég tud rövid idő alatt előteremteni. A jó hír az, hogy az elmúlt években szinte folyamatosan elérhetők állami pályázatok, amikkel jelentős összeghez juthatnak hozzá a vállalkozások, így nem jelenthet gondot rövid időn belül áttérni a megújuló energia használatára. Ha Ön is kíváncsi ezekre a pályázatokra, mert szeretne napelemeket telepíttetni vállalkozása telephelyére, tájékozódjon a GINOP-4.1.4-19 felhívásról!

Benyújtás kezdeti időpontja:

A korábbi tapasztalatok alapján, érdemes minél hamarabb benyújtani a pályázatot, hiszen jellemzően nagyobb az igény, mint a rendelkezésre álló keret.

A támogatás mértéke továbbra is 1,6 millió Ft és 100 millió Ft közötti, a támogatás intenzitása pedig 55%. Azonban a projekt megvalósítására vonatkozó időtartam 24 hónapról 14 hónapra módosult, bár napelemes rendszert illetően gyakorlott cégünk képes időben zárni a tervet.

Lényeges változás történt az alkalmazott elszámolást illetően is. Ugyanis 2021. július 1-jét követően szaldó nem képezhető és a hálózatba betáplált és vételezett villamos energia mennyisége külön-külön kerül megállapításra. Igaz hogy, a bruttós elszámolás esetében később térül meg a befektetés mint a szaldós elszámolásnál, mégsem szabad elfelejteni azt a tényt, hogy ettől függetlenül továbbra is megtérülő befektetésről van szó és továbbra is negatív irányba billen a mérleg nyelve a villanyszámlát illetően.

Összefoglalva, kiváló lehetőség a cégek számára, hogy kedvezményesen juthassanak napelemes rendszerhez. Azonban érdemes időben cselekedni, mert bár bővült a keret, még bővebb az érdeklődés.

Ne habozzon! Kérjen ajánlatot!

 

Vissza a hírekhez