Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Napelem rendszerek 50 % támogatással

2020. november. 19.

Napelem rendszerek 50% támogatással.

Milyen munkálatokra fordítható az otthonfelújítási támogatás?

Kültéri és beltéri munkákat egyaránt el lehet számolni. napelem rendszer 50% kedvezménnyelLehet például:

Ennek keretében a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb 3 millió forintig.

Tehát 6 millió forintot költhet, az állam ebből 3 millió forintot visszaad Önnek.

Ingyenes kalkulátorunkkal 1 perc alatt elkészül az előzetes árkalkuláció: https://zerovillanyszamla.hu/napelem-arkalkulator-csomag/ 

A nagy érdeklődésre való tekintettel az ügyintézés ideje megnőhet, ezért ne késlekedjen kérjen ajánlatot még ma: https://zerovillanyszamla.hu/kapcsolatok/

Megérkezett az új otthonfelújítási program

Október 14-én, jelentette be Novák Katalin hogy otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől.

2021 január 1-jén indul – jelentette be hivatalos Facebook oldalán  Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, majd ismertette a program részleteit.

Egy olyan lehetőségről van szó, amellyel az igénybe vevők a már meglévő otthonukat tudják felújítani, szépíteni, bővíteni, korszerűsíteni.

Ha a család utána eladja a lakását, akkor sem kell visszafizetniük az otthonfelújítási támogatást, de utána már nem élhetnek újra vele. Ha valaki más veszi meg a lakást, és még nem vették igénybe, ők igényelhetik a támogatást.

Ugyanarra az ingatlanra ugyanaz a család ezt a lehetőséget csak egyszer veheti igénybe.

Mi kell ahhoz, hogy valaki élhessen az otthonfelújítási támogatással?

Legalább egy gyermeket kell nevelnie a családnak. A gyermek már a terhesség 12. hetétől számít ebben az esetben, egészen a gyermek 25 éves koráig, ha együtt él a családdal.

A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, és azok is, akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket. Ha elváltak, külön élnek a szülők, és megosztva nevelik a gyermeküket, mindketten ugyanúgy részt vállalnak a gyermek neveléséből, az otthonfelújítási támogatáson is osztozhatnak, az összeget megoszthatják egymás közt, amely számukra is ugyanakkora. Ha az egyik szülő egyedül neveli a gyermeket, a gyermekeket, akkor ő a jogosult az otthonfelújítási program igénybevételére – számol be az Index.

Ahhoz, hogy valaki éljen a lehetőséggel, szintén szükséges legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony.

Az szintén feltétel, hogy az igénybe vevőknek köztartozás mentesnek kell lenniük.

Fontos, hangsúlyozta ki Novák Katalin, hogy gyűjteni kell a számlákat. A felújító családok anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordíthatják ezt az összeget, tehát szükség lesz az anyagszámlákra, és szerződést kell kötni a kivitelezőkkel.

Ehhez majd adnak egy rendkívül egyszerű sablonszerződést. Ezeket kell majd benyújtani a Magyar Államkincstárhoz (MÁK), ezt követően lehet visszaigényelni a támogatást. 

Anyagköltség és munkadíj, fele-fele arányban igényelhető.  Ezt a pénzt maga a lakásfelújító család előlegezi meg, és utólagosan igényelheti a támogatást a MÁK-tól.

Az ügyintézés és a támogatás igénybevételével járó össze dokumentáció elektronikus úton is intézhető. Ehhez arra van szükség, hogy az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követő 60 napon belül eljuttassák a családok a MÁK-hoz. A MÁK-nak 30 napja van ennek elbírálására. Majd 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget.

Tehát összesen 35 napot kell várnia a jogosult családnak arra, hogy visszakapják az államtól a felújítás teljes összegének felét.

Vissza a hírekhez