Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

A Föld Napja

2021. április. 22.

A napelemes rendszerek kivitelezése révén, cégünk elkötelezett a környezetvédelem iránt. Nem csak a Föld Napján, hanem a hétköznapokban is hangoztatjuk a zöld gondolkodás, a környezet tudatos életmód fontosságát.

De mi is a Föld Napja?

 

Egy világmozgalom, amelynek története 1970-ben kezdődött, amikor egy amerikai egyetemista, Denis Hayes, emelte fel szavát a természetért. E történelmi esemény hatására, egyre több és szigorúbb intézkedések, törvények születtek a környezet védelméért.

 

1990-ben már világmozgalommá vált.

 

2 évtizeddel később felismerve az ökológiai válság jeleit, közös felelősségre hívták fel a figyelmet. Ennek hatására egyre többen gondolják úgy, hogy legalább a Föld Napján, április 22-én tesznek a környezetükért. Szemétgyűjtési akciókat, faültetési mozgalmakat, terület- és pataktakarítást szoktak szervezni.

 

“Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

 

Így hangzik az egyik jelmondat. És mit is tehetünk? A hétköznapokban igyekezzünk minél kevesebb hulladékot termelni. Gyűjtsük szelektíven a szemetet. Sőt, a konyhában fel nem használt növényi hulladékot komposztként is használhatjuk, kertünk is meghálálja ezt a gondoskodást. Régi, nem használt vagy feleslegessé vált tárgyainkat ajándékozzuk el vagy hasznosítsuk újra. Erre nagyon sok szuper barkács oldal és DIY blog létezik, és tényleg mindennek csak a kreativitás szab határt.

Törekedjünk a csomagolásmentes vásárlásra, akár az üzletekben, akár a helyi zöldségesnél, ezzel is csökkentve a műanyag hulladékokat. A víz nagyon fontos, ezért vigyázzunk rá! Lehetőség szerint minél gazdaságosabban mosogassunk, tisztálkodjunk. Közhely, de ezzel még spórolunk is. Érdemes az esővizet is gyűjteni, mellyel kerti és szobanövényeinket öntözhetjük.

 

Sok kicsi sokra megy!

 

Bár lehet, hogy ezek apró dolgok (és a lista még folytatható), de családon belül vagy akár a munkahelyen, könnyen beépíthetjük ezeket a szokásokat a hétköznapi életbe és ez óriási segítség lehet a környezetünk számára.

Ha komolyabb lépéseket szeretne tenni, akkor javasoljuk, hogy telepítsen napelemes rendszert. Ezzel ugyanis nem csak a káros gáz kibocsájtásokat csökkentjük, de rezsiszámlánkat is lenullázhatjuk, ráadásul beruházásunk idővel megtérül.

Vegye komolyan a természetet!

Adhatunk egy Zöld ajánlatot?

Vissza a hírekhez