Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Teljesen zöldre váltanak India repterei

2016. július. 22.

Az indiai repülőterek energiaellátását 100 százalékban megújuló energiaforrások felhasználásával szeretnék fedezni, jelentette be az indiai kormány a napokban. A céljuk, hogy összesen 146 megawattnyi fotovoltaikus kapacitást hozzanak létre, ezzel csökkentve a repterek károsanyag-kibocsátását. A légikikötők által megtermelt, de fel nem használt energiát a villamosenergia-hálózatba továbbítanák.

A hihetetlen mértékben bővülő indiai gazdaság az energiaipar fejlődésére is hatással van. A dél-ázsiai ország környezeti adottságai révén a napenergia iparát tartja egyik húzóágazatának. Az indiai kormány a napokban jelentette be, hogy az ország reptereinek energiaigényét 100 százalékban megújuló energiaforrások felhasználásával szeretnék biztosítani, ezért 146 megawattnyi fotovoltaikus kapacitást építenének. A fenntartható fejlődés érdekében az épületek vízigényét szintén környezetkímélő megoldásokkal kívánják biztosítani.

A repterek energiaellátását eddig 5,4 megawattos megújulóenergetikai egységekkel támogatták, és további 24,1 megawattos kapacitás lép majd működésbe 2016 decemberében. A 146 megawattnyi fotovoltaikus kapacitás elkészülte után, a környező városok és épületek energiaellátását is támogatná.

Vissza a hírekhez