Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Szív alakú naperőmű épül egy csendes-óceáni szigeten

2014. október. 28.

A hatalmas szív alakú napenergia farm a csendes-óceáni Új-Kaledónia szigetén épül, és a jövő év elején kezdi meg működését.

 

Conergy Australia által tervezett különleges formájú napenergia farm jelképes üzenete a világnak, hogy itt az ideje megszeretni a napenergiát. A 2 megawatt teljesítményű naperőmű beüzemelése jövő év elején várható, mely 750 otthont lát majd el elektromos árammal.

szív

A négyhektáros solar-szív

A négyhektárnyi területet elfoglaló nap-szívet 7888 solar panel alkotja majd, és Új-Kaledónia legnagyobb szigetén, a Grand Terre szigeten épül. A dizájn ötletét egy közelben lévő természet alkotta szív formájú mangrove erdő, a ?Coeur de Voh? (Voh szíve) adta. ?A Coeur de Voh? fontos jelkép az itt élő emberek számára?, nyilatkozta a Conergy cég vezetője, David McCallum. ? A szív alakzatban nőtt mangrove erdő a természet rendkívüli alkotása. Az ?Új-Kaledónia szíve? naperőmű létrehozásával az a célunk, hogy ezt a természeti csodát jelképesen is megduplázzuk, és egy olyan tiszta energiaforrást adjunk a világnak, mely nagyban csökkenti a bolygó környezeti terhelését, ugyanakkor mélyebb üzenetet is hordoz.?

A napelem szív várhatóan mintegy 2 millió tonna káros anyag kibocsátástól menti meg a szigetet és a bolygót a naperőmű 25 éves élettartama alatt, és a tervezők azt remélik, hogy az ?Új-Kaledónia szíve? lesz a világ legszebb naperőműve is egyben.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez