Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Sikerrel zárult a világ első napelemes Föld körüli útja

2016. július. 26.

Sikeresen leszállt Abu-Dzabiban kedden hajnalban a Solar Impulse 2, ezzel ez lett az első, kizárólag napelemmel hajtott repülő, amelynek sikerült megkerülnie a Földet.

A Solar Impulse 2 tavaly márciusban indult Föld körüli útjára, amelyen tizenhat helyen szállt le. Az út leghosszabb szakasza Japán és Hawaii között a Csendes-óceán átszelése volt, ami 7212 kilométert jelentett, ezt a gép 118 óra alatt tett meg. Az Egyesült Államokhoz tartozó szigeteken javítani is kellett a repülőt, ami miatt több mint kilenc hónapig nem tudtak felszállni. Egy hónapja pedig az Atlanti-óceánt repülte át a gép, szintén első napelemes gépként.

Először repülték át napenergiával az óceánt

Először repülték át napenergiával az óceánt

Ikarosznak nem jött be a Nap, a Solar Impulse 2 eddig egész jól boldogul vele.

A küldetés célja a világ körberepülésén kívül az volt, hogy felhívja a figyelmet a megújuló, környezetbarát energiára. A repülőt több mint 17 ezer napelem hajtja, amelyek négy elektromotort működtetnek, és közben töltik a gép akkumulátorait is, amelyekkel éjszaka is tud repülni.

A gép így egyetlen csepp üzemanyag felhasználása nélkül tette meg a 42 ezer kilométert. Bertrand Piccard pilóta komplikáció nélküli leszállást hajtott végre vele Abu-Dzabiban helyi idő szerint 4.05 órakor.

 

Forrás: index.hu

Vissza a hírekhez