Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Nincs napelemed, nem baj – Így is profitálhatsz az őrületből

2014. október. 17.

A napenergia-forradalomból eddig kimaradó magánszemélyeket célozza meg a SolarCity legújabb kötvénykibocsátával. A társaság mintegy 200 millió dollár értékben tervez kötvényeket kibocsátani, a befolyó forrásból a további növekedést finanszírozza a vállalat.

Újszerű ötlettel állt elő a SolarCity, mely ezúttal közvetlenül a lakosságnak (egyelőre csak amerikaiaknak) értékesítene maximum 4 százalékos kamatot kínáló, 1-7 éves futamidejű kötvényeket. Az értékesítés a társaság által létrehozott honlapon keresztül történik, minimum 1000 dolláros összegben. A napelemeket telepítő vállalat első körben 200 millió dollár értékben értékesítene a papírokból, melyek törlesztését a telepített rendszerekből érkező cashflow fedezné. Ezzel azok is profitálhatnak a napenergia növekvő népszerűségéből, akik nem rendelkeznek napelem-rendszerekkel.

Bár közvetlenül a lakosságnak most először értékesít kötvényeket a vállalat, nem ez az első kötvénykibocsátása. Idén júliusban már 201,5 millió dollár, áprilisban pedig 70,2 millió dollár, tavaly novemberben pedig 54,4 millió dollár értékben vont be forrást.

A társaságnak szüksége is van a külső forrásra, az elmúlt években rendívül gyorsan növekedett. Az ügyfélszám két év alatt több mint a 4-szeresére emelkedett.

ugyfel-20141016

 

Miközben a vállalat a második negyedévben már több mint 100 MW új kapacitást telepített.

 

mw-20141016

 

A részvények árfolyama 2 százalékkal emelkedik a csütörtöki kereskedés elején.

solarcity-20141016

 

 

Forrás: portfolio.hu

Vissza a hírekhez