Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

NFM: szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-alföldi régióban

2014. november. 21.

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztették a kazáncsere pályázatok benyújtását az észak-alföldi régióban ? közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra a régióban megvalósítandó beruházásokra 2014. november 22-én reggel 8 óráig lehet benyújtani a pályázatokat.

Az észak-alföldi régió lakosai számára pénteken, november 21-én nyitották meg a pályázati lehetőséget.

Az NFM közleménye szerint az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban ? olvasható a közleményben.

A minisztérium szerdán közölte, hogy a program forrásai elfogytak a közép-magyarországi régióban.

Korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta, a kezdeti technikai nehézségek után zökkenőmentes a lakossági energiahatékonysági pályázatok befogadása, a várakozásoknak megfelelően a kiírások iránt nagy az érdeklődés.

Hevesi Zoltán Ajtony emlékeztetett arra, hogy az 1 milliárd forintos keretösszegű program tervezésekor a rendelkezésre álló forrásokat régiók szerint, lakosságarányosan osztották fel annak érdekében, hogy az ország minden pontján élők azonos eséllyel pályázhassanak.

A kazáncsere alprogram pályázatait november 19. és 2015. január 31. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani. A beadások kezdetét, régiós bontásban a pályázati dokumentáció tartalmazza ? hívta fel a figyelmet Hevesi Zoltán Ajtony.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: az Otthon Melege Program alprogramjai a rendelkezésre álló források kimerülésével nem zárulnak le, csak felfüggesztik őket. Ha a jövőben is meg tudják teremteni a lakossági energiahatékonyságot növelő intézkedésekhez szükséges anyagi forrást, az NFM újabb pályázatokat hirdet majd meg ? fűzte hozzá.

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. A kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobbenergiahatékonyságot és alacsonyabb környezeti terhelést eredményező lakossági beruházásokat.

A sikeresen pályázó háztartások több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez. Az a háztartás, amely mindhárom alprogramon sikeresen pályázik, évente akár 150 ezer forintot spórolhat ? összegezte a helyettes államtitkár.

gkj \ gpp \ gry

Forrás: MTI 2014. november 21., péntek

Vissza a hírekhez