Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Napelemes konnektor ? ingyen tölti a kisebb elektromos berendezéseket

2016. augusztus. 22.

Az ablakra rögzíthető napelemes konnektor segítségével hordozhatóvá válik az elektromos áram. A környezetbarát kis eszköz akár egy zsebben is elfér.

A napelemes konnektor (Window Socket) otthoni használatra is alkalmazható, kisebb elektromos eszközök, például egy mobiltelefon ingyenes feltöltésére. Legnagyobb előnye azonban, hogy hordozható, így külföldi utazáshoz vagy hosszabb kiránduláshoz is magunkkal vihetjük. Az ötletes találmány szabadban vagy akár egy repülőn is használható.

Csak ragaszd az ablakra!

A napelemes mobil konnektort egyszerűen az ablakra kell ragasztani, és máris elkezdődik az áramtermelés. A napelemes külső lemez magába szívja az ablakra vetülő napsugarak erejét, amit egy belső átalakító egység elektromos árammá alakít, majd az energiát egy belső akkumulátorban tárolja.

11

A hordozható áram

A Yanko Design által tervezett környezetbarát eszköz egy nagyon egyszerű konstrukció, az öntapadós ?zöld? konnektorhoz bármilyen eszköz csatlakoztatható. Mivel hordozható, így a szabadban is használható, akár egy utazás, vagy kirándulás során.

12

Hálózat helyett napelemes konnektorok

A Window Socket hatékonysága egyelőre viszonylag alacsony, maximum egy mobiltelefon töltésére elegendő, ezért a fejlesztők azon dolgoznak, hogy növeljék az energiatárolási és töltési időt. A közeljövőben azonban várható, hogy megjelenik a zöld konnektor egy nagyobb teljesítményű változata is, amivel akár megoldható lesz az otthoni elektromos eszközök ingyenes áramellátása napenergiával.

13

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez