Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Napelemeket szerelnek fel a százhalombattai közintézményekre

2014. október. 16.

Százhalombatta, 2014. október 16., csütörtök (MTI) – Eddig hat közintézmény tetejére szereltek fel napelemeket nagyrészt uniós forrásból Százhalombattán, a számítások szerint ezzel évente kétmillió forintot takaríthatnak meg – tájékoztatta a város önkormányzatának szóvivője az MTI-t.

    Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a nyáron három iskola tetejére kerültek fel a környezetbarát energiaellátást biztosító napelemek, amelyek költségét teljes egészében uniós pénzből finanszírozták.
    Egy újabb pályázatnak köszönhetően hasonló, ötven kilowatt névleges teljesítményű úgynevezett kiserőműveket telepítettek a Barátság Kulturális Központ, a Hamvas Béla könyvtár és a polgármesteri hivatal tetejére. A most befejeződött projekthez az unió 63,8 millió forinttal, a százhalombattai önkormányzat pedig 9 milliós önrésszel járult hozzá.
    A napelemekkel ellátott intézményekben fel nem használt energiamennyiséget a hálózaton keresztül átveszi az Elmű, a különbözetet úgynevezett “ad-vesz” óra rögzíti. A kiserőművek az érintett épületek elektromos igényének felét biztosítják majd, éves szinten körülbelül kétmillió forint megtakarítást eredményezve  – közölte a szóvivő.  
    Az önkormányzat újabb pályázatokat akar benyújtani, hogy a közeljövőben az összes százhalombattai iskola és óvoda energetikai rendszerét korszerűsíthessék – tette hozzá.

MTI 2014. október 16., csütörtök 3:33

Vissza a hírekhez