Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Közvetlenül a dugaszoló aljzatba kapcsolni a naperőművet? Ez most már bevett gyakorlat!

2015. május. 14.

A közvetlenül a dugaszoló aljzatba kapcsolható naperőműnek, az ún. ?Plug & Save? (?bekapcsolni és spórolni?) kiserőműnek a telepítése nagyon egyszerű és gyors. Ez a változat Magyarországon egyre kedveltebbé váltik.

A jelenlegi törvényi feltételekre tekintettel a fotovoltaikus kiserőmű megfelelő megoldást jelent annak érdekében, hogy csökkentsük az energiköltségeinket. Kulcsfontosságú olyan dizájnt javasolni, hogy a berendezés teljesítménye fedezze az alapvető vagy minimális háztartási villamosenergia-szükségletet.

Energiatakarékos megoldás ? a közvetlenül a dugaszoló aljzathoz csatlakozást lehetővé tevő Omniksol technológia

Megfelelően tervezett kiserőmű esetén nem következik be nem kívánt villamosenergia-túláramlás az elosztói hálózatba, és a háztartás a teljes előállított energiamennyiséget használja fel. Az egész rendszer moduláris, és az erőmű bármikor bővíthető.

A piac legjobb teljesítményű kiserőműve

/public/fotosklad/articles/md/8/8d/8d79c3b61.jpg

A háztartási fogyasztók táplálását szolgáló legjobb teljesítményű kiserőművet a Soleg Kft. (Soleg, s.r.o.) dobta a piacra. Ezt a kiserőművet csúcsminőségű Omniksol 248M mikroinverterrel szerelték fel.Az Omniksol 248 M a piacon elérhető legjobb teljesítményű fotovoltaikus mikroinverter. 95,5 %-os, csúcsszintű hatékonyságot kínál. 248 W-os teljesítménye lehetővé teszi olyan modern fotovoltaikus panelek csatlakoztatását, amelyeknek a teljesítménye nagyobb mint 250-260 Wp. A gyakorlatban jelenleg Canadian Solar, REC és Schutten panelekkel kapcsolatban próbálják ki a megoldást.

Könnyű telepítés

A telepítéshez nem szükséges semmilyen külön eszköz vagy tudás. A kis naperőmű különféle tetőfedővel ellátott ferdetetőkre szerelhető, de akár erkélyekre is.

Az Omniksol 248 mikroinvertert a tartószerkezet felszerelését követően kell felerősíteni. Ezután az útmutató szerint a 250 Wp teljesítményű fotovoltaikus panel a tartószerkezethez erősítendő, majd a panelt az MC4 konnektorok segítségével csatlakoztatni kell a mikroinverterhez.

A konnektorok a panelek és a mikroinverter részét képezik. A csatlakoztatás során tehát lehetetlen hibázni. Ezt követően a kiserőművet elég kábellel (ez a kiszerelés része) közvetlenül a dugaszoló aljzathoz csatlakoztatni, ahogyan a szokványos villamos fogyasztók esetében tesszük.

Ideális megoldás háztartásoknak és kis cégeknek ? a közvetlenül a dugaszoló aljzathoz való csatlakozást lehetővé tevő Omniksol technológia

A kis naperőműveket úgy tervezik, hogy teljesítményük ne haladja meg a telepítési helyük szerinti objektum alapfogyasztását. Főként olyan objektumokban van létjogosultságuk, amelyeknél napközben a lehető legkisebb költséggel szükséges villamos energiát biztosítani a következők működtetéséhez:

– kerti medencék és tavacskák keringetőszivattyúi,

– szerverek,

– klímaberendezések,

– nappali világítás,

– hűtőládák.

A dugaszoló aljzathoz való ? mikroinverter segítségével történő ? csatlakozásnak elsősorban olyan háztartásokban és kisebb cégek esetében van létjogosultsága, amelyeknél az alapfogyasztás 1 kW-nál kisebb. Azon háztartásokban és cégeknél, amelyeknél az alapfogyasztás meghaladja az 1 kW-ot fázisban, a szokványos inverteres megoldás ajánlott.

A Omniksol 248M mikroinverterrel ellátott kiserőmű magyarországi forgalmazója a Soleg Kft. (Soleg, s.r.o.).

Forrás: napenergiainfo.hu

Vissza a hírekhez