Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Közel négyezer napelemet telepítenek

2015. április. 17.

Áramtermelő napelemes rendszer épül ki uniós támogatással a Heves megyei Demjén külterületén. A 3840 darab vékonyfilmes napelemből álló beruházás hozzájárul hazánk megújuló energetikai célkitűzéseihez és a térség részben megújuló energiából származó áramot használhat. A projekt 564 tonnával csökkenti évente majd hazánk szén-dioxid kibocsátását.

Sajtóközlemény ? DemjénSolar Kft.

Magyarországnak 5 év alatt a mostani 10 százalék körüli értékről 14,65 százalékra kell növelnie a megújuló energiák részarányát. A napenergia hasznosítása világszerte és hazánkban is dinamikusan növekedett az elmúlt években. A hazai megújuló energetikai projektek viszont nem csak hazánk nemzetközi üvegházgáz kibocsátás-csökkentési és zöld energia növelési kötelezettségeihez járul hozzá, de a jelenleg igen magas energiaimport-függőségünk csökkenéséhez is.

A Heves megyei Demjénben megvalósuló, az Európai Unió által támogatott napenergiás projekt révén átlagosan évi 564 ezer kWh megújuló forrásból származó villamos energia értékesíthető az elkövetkező 25 évben. A 3840db Sharp NA-E130L5 vékonyfilmes napelem panel felhasználásával 499 kW névleges teljesítményű fotovoltaikus kiserőmű által szolgáltatott zöldáramot a beruházó DemjénSolar Kft. nem saját célra hasznosítja, hanem a villamos energiát az ÉMÁSZ hálózatán keresztül a KÁT rendszerben adja át. Az elvégzett előzetes vizsgálatok alapján a telephely mellett futó, ÉMÁSZ tulajdonú gerincvezeték fel tudja venni a napenergiából származó áramot, így a jövőben a térség lakó- és közintézményeinek villamosenergia ellátásának egy része megújuló energiahordozóból fog származni.

 

Forrás: zoldtech.hu

Vissza a hírekhez