Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Kamatmentes lakossági kölcsön tapasztalatok szakértői szemmel

2017. május. 4.

Kamatmentes lakossági kölcsön tapasztalatok szakértői szemmel, mire érdemes figyelni:

– A támogatás keretében önállóan napelemes rendszer telepítése megvalósítható! Azonban mielőtt bárki a hitelkérelmi formanyomtatványt kezdené kitölteni fontos megjegyezni, hogy a fejlesztendő épületnek a projekt befejezését követően meg kell felelnie a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet előírásainak. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a régebbi építésű, legalább 5 cm homlokzati szigeteléssel, födémszigeteléssel, és műanyag nyílászárókkal rendelkező házak jó eséllyel megfelelhetnek az előírásoknak, ezeknél a házaknál mehet önmagában a napelemes fejlesztés. Amennyiben a ház szigeteletlen, nyílászáró korszerűtlenek, napelemes fejlesztés kizárólag csak külső hőszigetelés és nyílászáró csere kombinálásával valósulhat meg. Kérje ingyenes előminősítésünket a következő adatbekérő (letöltés itt) e-mailben történő visszaküldésével! (lakossag@zerovillanyszamla.hu)

– A villanyszámla helyett fizesse saját napelemes rendszere törlesztő részleteit! Számoljunk egy kicsit! Eddig Ön fizetett 20.000 Ft havi villanyszámlát. Az ehhez kapcsolódó áramfogyasztás egy 5 kW teljesítményű napelemes rendszer kiépítésével fedezhető, mely cégünknél jelenleg bruttó 1.803.700 Ft-tól elérhető (két soros napelem panel elhelyezéssel). A kamatmentes hitelprogram keretében havi 20.000 Ft-os törlesztő részletet fizetve, a rendszer 7,5 év alatt megtérül (20.000 Ft*12=240.000 Ft/év -> 1.803.700 Ft/240.000 Ft= 7,51 év)
Ez valóban rezsicsökkentés!

– Ingatlanja már jelzáloggal terhelt? A kamatmentes hitelprogramnál a jelenlegi kölcsön miatti jelzálogbejegyzés második helyre is kerülhet. Azonban nagyon fontos megjegyezni, hogy 2.000.000 Ft kölcsönösszeg alatt fedezet bevonása nélkül megvalósítható a program, így eddig az összeghatárig nincs jelzálog bejegyzés.

– Milyen egyéb, járulékos költségek merülnek fel a kérelem során? Milyen fix díjat kell fizetnie, ha elutasításra kerülne a kérelme? A támogatás előkészítéséhez mindenképp szükséges energetikai tanúsítvány és statikus szakvélemény készítése. Emellett már csak a napelemes rendszer telepítésének és ügyintézésének díja merül fel. Ezek a költségek kivétel nélkül csak akkor kerülnek kiszámlázásra, amennyiben az Ön kérelmét pozitív hitelbírálatban részesítik.

– A támogatás egyéb részleteit már korábbi cikkünkben leírtuk, amennyiben bármilyen kérdése felmerül, keressen minket bizalommal.


A cikk szerzője:

Somogyi Csaba
Operatív igazgató

Vissza a hírekhez