Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

Jönnek az öntöltődő napelemes autók ? nem kell többé üzemanyagra költeni

2016. szeptember. 12.

Speciális napelem borítja az új Sono Motors Scion elektromos autót, melynek akkumulátora folyamatosan töltődik a napsütés hatására.

Az elektromos autók legújabb változatai a napenergia meghajtású e-autók, melyek akkumulátora soha nem merül le, hiszen folyamatosan újratöltődik a napfény hatására.

Üzemanyag napenergiából

Egy fiatal mérnökökből álló német startup cég a Sono Motors legújabb fejlesztése a napenergia meghajtású Scion elektromos autó, melynek speciális napelem borítása nemcsak szikrázó napsütésben, hanem felhős időben is tölti az akkumulátort. Sőt! Az áramtermelés parkolás közben is épp olyan aktívan működik, mint menet közben.

01

Parkolás közben is töltődik

A napelemes autók legnagyobb előnye, hogy az üzemeltetéshez szükséges elektromos áram, (az üzemanyag) megújuló erőforrásból, vagyis napenergia felhasználásával történik, így elvileg nem kell többé üzemanyagra költeni. A kis városi ?Urban? style napi 120 km megtételéhez elegendő áramot tud fejleszteni napenergiából, a nagyobb változat akkumulátora pedig 250 km megtételére alkalmas, így az éjszakai autózás is biztonsággal áthidalható.

Mindkét típus ettől függetlenül feltölthető hagyományos töltőállomáson vagy otthoni háztartási konnektorból is.

11

Friss levegő az utastérben ? moha légszűrővel

Az autóban további újdonságnak számító környezetbarát megoldások is találhatók, mint például az izlandi moha légszűrő, mely természetes ventilátorként szűri a levegőből a port, friss levegőt biztosítva az utastérben. A természetes légszűrőként működő moha nem igényel semmilyen speciális gondozást, mivel a moha az esőből vagy a hajnali párából elegendő vízhez jut a növekedéshez. Az élő-légszűrő nemcsak a levegőben lévő port szűri meg, hanem a forgalom zaját is elnyeli, vagyis némileg csökkenti a városi forgalom zaját.

12

Mobil áram bárhol

A napelemes autóhoz bármilyen elektromos készülék csatlakoztatható, így például utazásnál, kempingezésnél a parkolóban álló autó ingyen biztosít folyamatosan újratermelődő áramot főzéshez, vízmelegítéshez, zenehallgatáshoz, mindezt környezetbarát módon.

A prototípus legyártását követően várhatóan 2018-ban indul meg a napelemes Scion sorozatgyártása.

 

Forrás: impressmagazin.hu

Vissza a hírekhez