Forduljon hozzánk bizalommal!   +36 (52) 742 580   info@zerovillanyszamla.hu   Ajánlatkérés

A BMW i otthoni töltési hálózat innovációja a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon

2015. január. 8.

A január 6-9. között megrendezésre kerülő 2015-ös Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon (CES ? Consumer Electronics Show) a BMW i a 360° Electric portfólió újabb innovatív termékét leplezi le: a BMW i otthoni töltési hálózatot (BMW i Home Charging Services). Ez az elektromos és plug-in hibrid BMW modellek otthoni töltésére szolgáló úttörő megoldás a BMW által 2014 tavaszán már bemutatott okos otthoni töltőrendszer, a BMW i Wallbox Pro alapjaira épül.

 

Az intelligens otthoni töltési hálózat működése
A BMW i innovatív otthoni töltési hálózatát használva a rendszer a csatlakoztatott járművet a háztartási napenergia-hasznosító rendszeren keresztül, napenergiával tölti, amennyiben lehetséges. Ha nem áll rendelkezésére elegendő napenergia, vagy a háztartásban nincs napenergia-hasznosító rendszer, a járművet automatikusan a legolcsóbb, csúcsidőn kívüli időszakban tölti fel, ezzel lehetővé téve, hogy a rendszer kihasználja a napszak függvényében változó, rugalmas villamosenergia-árakban rejlő előnyöket. Az Egyesült Államokban ez évente mintegy 800 dollár megtakarítást eredményezhet. Eme teljesen automatizált töltési hálózattal a BMW egy könnyedén működtethető rendszert kínál ügyfeleinek, amely a háztartási villamosenergia-hálózatra csatlakoztatott intelligens járműtöltést az internet-alapú adatrendszerek előnyeivel egyesíti.

?Az intelligens otthoni töltési hálózat bemutatásával a BMW az első autógyártó, aki ennyire széleskörű, okos járműtöltési megoldást kínál ügyfeleinek? ? mondta Julian Lienich, a BMW projektmenedzsere. ?Célunk, hogy a mobilitást ügyfeleink számára annyira olcsóvá tegyük, amennyire csak lehetséges, egyúttal biztosítsuk számukra a zöld energia maximális kihasználhatóságát ? anélkül, hogy részükről ez bármiféle szervezést igényelne? ? tette hozzá.

Las Vegasban a BMW élő bemutatót tart majd a BMW i otthoni töltési hálózat működéséről, amelyet a bajor gyártó a Beegy energiaszolgáltatóval közösen fejlesztett ki. A bemutató alkalmával egy napenergiát hasznosító gépkocsibeálló látja majd el energiával a BMW i Wallbox rendszert, amely így közvetlenül napenergia felhasználásával tölti majd a csatlakoztatott járművet. A rendszer a töltéssel párhuzamosan valós idejű napenergia-adatokat és háztartási villamosenergia-adatokat alkalmaz a Solarwatt és a Kiwigrid által. A CES kiállításon bemutatott rendszer-kijelző valós idejű időjárási adatokat és napenergia-előrejelzést is megjelenít majd, látványos módon szemléltetve a látogatóknak, hogy miként optimalizálja a BMW az előrejelzések alapján a járműtöltést. Ha épp nem süt a nap, a Genability által szállított valós idejű villamosenergia-árak elemzése alapján a rendszer a legolcsóbb időszakban tölti fel energiával a járművet.

Az intelligens otthoni töltési hálózat Las Vegas-i bemutatója lehetőséget ad a BMW-nek arra, hogy egy friss termékkoncepcióba is bepillantást engedjen: az elektromos BMW i modellek által használt nagyteljesítményű akkumulátorok újraalkalmazásával kifejlesztett fix energiatároló rendszerbe. Az úttörő tanulmány eltárolja az energiát ? napsütés esetén például a háztartási napenergia-hasznosító rendszerből -, amelyet később a csatlakoztatott jármű töltésére vagy a háztartási energiaszükséglet biztosítására használ. Azáltal, hogy a rendszer ily módon képes a napenergia napszaktól független felhasználására, nagyban elősegíti a háztartások magasabb szintű energia-önállóságát, egyben minimalizálja a növekvő energiaárakból következő hatásokat.

 

Forrás: autosforum.hu

Vissza a hírekhez