Csökkentse cége kiadásait napelemes fejlesztéssel!
Van még forrás a céges komplex energetikai pályázatban

Két hónapja lehet benyújtani a vállalkozások számára kiírt komplex energetikai pályázatot, mely keretében napelemes rendszerek telepítésére van lehetőség. Az alábbiakban összefoglaltuk a pályázati keretösszeg jelenlegi állását, valamint a kiírás részleteit:

A GINOP-4.1.1-8.4.4-16 kódszámú “Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel” c. felhívás esetében a meghirdetett keretösszegből 86 milliárd Ft áll rendelkezésre, a pályázatra mai napig 135 db kérelmet nyújtottak be összesen.

A fentiek alapján ezekben a pályázati keretekben még van lehetőség. Tekintettel arra, hogy a pályázat komoly szakmai előkészületeket igényel, érdeklődés esetén még most keresse szakértői kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken.
 

Emlékeztetőül a pályázati lehetőség legfontosabb feltételei röviden:

Vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 50 millió Ft. 

Az igényelhető kölcsön összege: maximum 50 millió Ft.

Az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét.

A kölcsön kamata: 2%/év

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 45%-a lehet.

A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön együttes támogatási intenzitása:

 • Energiahatékonysági intézkedéshez nyújtott beruházási támogatás igénybevétele esetén:

  • középvállalkozás esetében 55%,

  • mikro- és kisvállalkozás esetében a 65% lehet.


 • Megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás esetén:

  • középvállalkozás esetében az elszámolható költségek 70%-a,

  • mikro- és kisvállalkozás esetében 80%-a lehet.


 • Csekély összegű támogatás esetén az elszámolható költségek 100 %-a lehet.

 

A pályázatra támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások

 • amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt (beszámolóval/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, melybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele;
 • melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt;
 • amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei,

 

 

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell a támogatást igénylő székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként bejegyzésre kerülnie, továbbá alkalmasnak kell lennie a projekt megvalósítására.

A megvalósítás helyszínére/tárgyára vonatkozóan a kedvezményezettnek a vonatkozó hatósági engedéllyel/engedélyekkel az első kifizetési kérelem időpontjában rendelkeznie kell, azokban az esetekben, amikor a támogatásból megvalósuló fejlesztés engedélyköteles tevékenységhez kapcsolódik.

A Felhívás keretében csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektjavaslatot lehet benyújtani (továbbiakban: komplex projekt).

A komplex projektjavaslatra vonatkozó előírások:

 • A benyújtott támogatási kérelmek esetében az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész – B) tevékenység – aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább az 50%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül.
 • A megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész – C) tevékenység – aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább a 10%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül.
 • A kombinációnak projektenként szükséges megfelelni.

 

 

Alternatív Zöldenergia Kft.

Email: info@zerovillanyszamla.hu
Web: www.zerovillanyszamla.hu
Iroda: 4025 Debrecen, Erzsébet u. 50.
Telefon: 06 20 4381096, 06 52 742580

Comments are closed.

Blogger
Youtube
Telefon: +36 52 742 580
E-mail: info@zerovillanyszamla.hu
Elérhetőségek